Een aubergine in plakken snijden en in een grillpan bruine randjes geven. In een ander pannetje een ui fruiten met een teentje knoflook en wat oregano. Als de ui gefruit is een blik tomaten op sap erdoor doen en de tomaten fijn drukken. Een tijdje laten pruttelen, tot het geheel iets ingedikt is, en zoet begint te smaken.
In een ovenschaal een laagje tomatensaus leggen, een dun laagje parmezaanse kaas erover strooien. Daarop een laagje aubergines en weer wat parmezaanse kaas. Zo verder in laagjes werken (maar ik had vandaag maar één laag aubergine) en afsluiten met een laag tomatensaus. Weer parmezaanse kaas erover en wat paneermeel (ik heb voor dat doel meestal wel een stuk oud, uitgedroogd stokbrood liggen wat ik ter plekke rasp op een grove rasp), olijfolie erover sprenkelen en eventueel nog wat peper. 30 minuten in een oven van ongeveer 180 graden.
De forel intussen gewoon op de huid bakken met peper en zout. Voor de leut een knoflookje aan plakjes erbij doen.
Erbij gekookte aardappeltjes. Na het afgieten even droog laten stomen, iets olijfolie er doorheen schudden met wat gehakte peterselie.
Is goed genoeg voor een etentje, maar wij aten het heerlijk met z’n tweetjes.
[…] een Melanzane alla Parmigiana, een ovenschotel met aubergine, die heb ik al eens […]