Nog altijd spinazie in de tuin! Het is nu toch bijna november. De Nieuwzeelandse spinazie bevalt echt geweldig. Gisteren maakte ik daarom maar weer eens iets met spinazie.
Voor de Babi Ketjap gebruikte ik magere varkenslappen, want die had ik nog. Maar eigenlijk is het lekkerder met wat vetter vlees.
De blokjes vlees aanbraden in olie, uit de pan halen. In dezelfde pan een gesnipperde ui, twee teentjes knoflook en geraspte gember samen fruiten tot het lekker begint te geuren. Het vlees er weer bij doen, en een lekkere ketjap manis toevoegen. Een klein schepje suiker en het sap van een halve citroen erbij. Langzaam sudderen tot het vlees boterzacht is.
Voor de sajoer een ui, laos (ik had nog verse), sereh, knoflook, sambal en trassi lichtbruin laten worden in wat olie. Een flinke winterwortel aan plakjes snijden, erbij doen en langzaam gaar laten worden. De spinazie wassen en op het laatst toevoegen, laten slinken.
Serveren met rijst en seroendeng.