En nog steeds ‘doet’ de tuin het! Al zal het na volgende week wel afgelopen zijn, want dan wordt er ’s nachts vorst verwacht. Maar vandaag profiteerden we dus nog van bv. de snijbiet en de eeuwige moes.
Dit receptje klinkt minder lekker dan het is, er hoort ook een Italiaanse naam bij, maar die is me even ontschoten…
Was en snijd de verschillende groene groenten (snijbiet, dus, en eeuwige moes, maar ook bijv. andijvie, of in het voorjaar paardenbloemblad, muur, melde, raapstelen of spinazie). De bladeren die wat langer nodig hebben – zoals de eeuwige moes en de snijbiet – blancheer ik eerst.
Dan een scheut lekkere olijfolie in een pan en daarin wat fijngesneden knoflook aanzetten met één of twee verkruimelde peperoncini. De knoflook mag niet bruin worden, maar moet heerlijk gaan geuren. Vervolgens de geblancheerde (en uitgelekte) bladeren erbij doen en even stoven. Een blik witte bonen (zonder vocht) toevoegen, en tenslotte nog de bladeren (zoals de spinazie) die nauwelijks gekookt hoeven te worden. Afmaken met wat citroensap, zout en peper.
Heel simpel, lekker, voedzaam maaltje, samen met een paar gekookte aardappeltjes.
(Mag natuurlijk allemaal ook ingewikkelder met eigen-gekookte bonen enzo, maar is zo ook al lekker genoeg.)
Tags: eeuwig moes, snijbiet