Tja, en dan was er nog die andere helft van het kinderhoofdje… De bovenste helft van die hele grote koolrabi van eergisteren bleek nog helemaal goed bruikbaar, weinig vezels te bekennen. Ik sneed er weer plakken van, sneed alleen de schil er ruim af en controleerde de kern op vezeligheid, maar er was weinig te bespeuren. Ik heb geen idee of dit representatief is voor alle koolrabi, maar deze was dus, ondanks zijn grootte, heel lekker mals.
De plakken gingen weer in kleine dobbelsteentjes die even in zout water geblancheerd werden. Intussen sneed ik drie forse tenen knoflook in plakjes, en een flinke lente-ui in ringetjes. En verder had ik nog een paar hele mooie kleine zomerworteltjes, die ik in zijn geheel schrapte. In een grote koekenpan een scheutje olijfolie, en daarin de uitgelekte koolrabi en de knoflook wat aangezet. De worteltjes erbij en de lente-ui. Samen zachtjes bakken tot het geheel gaar en geurig is. Af en toe even omscheppen en opletten dat het niet aanbrandt. Op smaak maken met zout en peper (en heel misschien een frietseltje suiker om de smaak van de koolrabi en de peentjes nog wat op te halen).
We aten er aardappelpuree, aangemaakt met melk en olijfolie, en lamskoteletjes bij.
Tags: koolrabi