Paardenbloembladsalade

Oh ja, ook nog even vertellen. Want het gaat hier toch vooral om het eten-uit-eigen-tuintje: vanaf half maart staat er overal al weer paardenbloemblad. Daar hoef je verder eigenlijk weinig voor te doen; alleen maar te zorgen dat het zich niet gruwelijk uitbreidt, dus de bloemknoppen eruit halen.

Het blad gebruik ik in een groene salade. IJsbergsla, bijvoorbeeld, vind ik eigenlijk gewoon niet lekker genoeg om te soleren in een salade: te waterig, te weinig smaak. Maar aangevuld met grofgeknipt paardenbloemblad is het erg de moeite waard en kan het juist mooi de bitter smaak van het paardenbloemblad verzachten. Voor de dressing een sjalotje snipperen. Wat olie, azijn, mosterd en mayonaise samen kloppen, en de uitjes erdoor roeren. Vlak voor het opdienen door de salade mengen, met een aan stukjes gesneden gekookt ei en wat gehakte kappertjes.
Maandag gingen er ook nog een paar takjes grofgeknipte roomse kervel door. Die is er ook al weer volop.

Joepie, het is lente!

Tags: ,

Leave a Reply