Soepje van Oost-Indische kers

Met het mooie weer van de laatste dagen heeft de tuin het ’s nachts behoorlijk moeilijk. Het heeft het allemaal nog overleefd, maar het is nu wel zaak om te profiteren van de laatste groene blaadjes…

Een soepje van c stond nog op het programma: geïnspireerd door een waterkerssoepje van Jane Grigson fruitte ik een gesnipperd uitje in de boter, en voegde zo’n 200 gram sneden OI-kersblad toe. Even laten slinken en een klein schepje bloem er door roeren. Een klein beetje water toevoegen, de bloem gladroeren, nog een beetje water en weer glad roeren. Vervolgens een halve liter bouillon toevoegen en wat peper. Laat de soep een half uurtje koken, en pureer hem in de blender. Terug in de pan nog wat water of bouillon toevoegen tot de gewenste dikte. Roer een eidooier los met wat room, en giet er een scheutje soep bij. Losroeren en bij de soep doen. Op laag vuur het soepje nog even doorroeren om het ei de gelegenheid te geven iets te binden. Afmaken met peper, zout en gesnipperd OI-kersblad.

Serveren met bruin brood met boter.

Tags:

Leave a Reply