Gisteren eerst een snel hapje vooraf: roergebakken spinazie met mozzarella, pijnboompitten en rozijnen omwikkeld met een plak serranoham. Dat ging lekker snel.
Daarvoor had ik al een zandtaartdeegje gemaakt met 125 gr bloem, 2 eetlepels olijfolie en een half glaasje grappa (maar raki zou nog beter zijn). Gekneed tot een soepele bal (heel iets warm water toegevoegd, nog). Daardoorheen gingen heel fijn gesneden reepjes venkel en wat venkelzaad.
Dat deeg kon een uurtje rusten, terwijl we de spinazierolletjes aten.
Daarna het deeg in vieren verdeeld en uitgerold tot een soort pannenkoekjes, en ze gebakken in olijfolie. Lekker warm opgegeten met een paar groene olijven (gemarineerd met reepjes citroen, knoflook, een peperoncino en wat tijm).
Leuk idee (opgedaan bij Mergenmetz) om groente op deze manier in een deegje te stoppen. Gaan we nog eens vaker doen.
Het laatste pannenkoekje konden we echt niet meer op en heb ik zojuist als lunch nog gebakken.